ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Проектиране на кухнята

В работно време може да се свържите директно с нашия онлайн помощник, който ще Ви напътства и съветва проектирането на Вашата кухня.
В модул "Размери" на помещението(икона), въведете Вашите размери на стените, а именно ширина/дължина/височина, също можете да добавите колони, трегери, врати и прозорци.
В модула "Каталог" (икона) можете да изберете съоветният шкаф за долен и горен ред, както и колона за хладилник или фурна, и с влачене на мишката да го поставите в помещението. Той автоматично ще застане на стената, на която го пуснете и до съседния му шкаф.
В модула "Материали" (икона), в реда врати и дръжки може да смените моделът (фрезован или гладък), материалът(лпдч, мдф). В библиотека разполагаме с над 260 цвята за врати по RAL. В реда "Шкафове и плот" може да се сменят както цветът и материалът на корпуса (7 декора) на шкафа, така и декора на плота и гърба от падащи менюта.
В модула "Материали" (икона), в реда "Врати и дръжки", можете да изберете основен декор и да смените цвета. От падащото меню можете да смените и материалът мдф мат, фурнир,мдф гланц, лпдч.
В модула "Материали" (икона), в реда "Шкафове и плот" може да се сменят декора на плота и гърба от падащи менюта. Можете от падащите менюта да избирате за плот и гръб — технически камък, масив, термоплот.
В проекта се визуализират дръжки, но Filo не се ангажира с избора на дръжки и тяхното предлагане. В менюто "Материали" можете да намерите във Вашия район кои са доставчици на дръжки.
В екрана на стаята отгоре има сива лента(икона), в която има изобразена малка количка(икона) и след натискане на (икона) се преизчислява цената на поставените шкафове в проекта.
След приключване на проекта, на екрана долу в дясно има изобразена дискета (икона), след което следвайте стъпките и запазете Вашата парола и емейл за следващото Ви влизане. Важно ако не влезете с Вашия акаунт има голяма веротност да загубите това, което сте проектирали до момента.

Поръчване

В екрана на стаята отгоре, има сива лента (икона), в която има изобразена малка количка(икона) и след натискане на (икона) се преизчислява цената на поставените шкафове в проекта.
Вашият проект автоматично се запазва в платформата ни и не е необходимо да го ипращате никъде. Единственото условие е да сте влязъл в системата с Вашата парола и емейл. Ние ще се свържем с Вас за уточняване.
Вашият проект ще бъде проверен от наш служител и обсъден с Вас детайлно. Ако има неточност в проекта Ви, тя ще бъде отстранена и изпратена отново на Вас за одобрение.
След изчистване на всички детайли по проекта Ви с Вас, Вие ще получите емейл с подробно описание на модулите, които включват Вашата кухня, механизми и разпределение.

Плащане

В цената на кухнята не са включени техника (мивка, батерия, съдомиялна, пералня, фурна, котлон, аспиратор, хладилник, микровълнова), качване до етажа ви. В цената не е включен и монтаж.
Плащането е по банков път, през EPay с дебитна или кредитна карта. Условия — 50% при пускане на Вашата поръчка в производство, и 50% преди напускането Ѝ на фабриката ни.
Може на изплащане, договорът ни е с Уникредит.
Условия на лизинга:
 • Навършени 18 год.;
 • Трудов договор за последните 6 месеца;
 • Без лоша кредитна история.
Фактурата Ви ще бъде изпратена на емейла, който сте упоменали за връзка, след като плащане е отразено в банковата ни сметка.
Доставката е за наша сметка.

Доставка

След превеждане на аванса, стандартният срок за производство е 15 дни, но ако производството ни е запълнено, може и да се увеличи до 25 дни, но Вие ще бъдете уведомени предварително.
Кухнята пристига по куриер на европалет със сглобени шкафове. Палетът е машинно стречован, а шкафовете са подредени по големина.
Доставката е за наша сметка.
Желателно е в момента на получаване на доставката Ви да видите дали има нарушаване на заводската опаковка. Ако е необходимо, да се отрази на емейла ни, както и в товарителницата на куриера.

Как да монтирам?

В сайта в раздел "Видео" има пълни инструкции по монтажа на кухня Filo. Но предвид спецификата на всяка една кухня, имаме сервиз който може да бъде потърсен, за да ви даде нужната консултация.
Ако имате въпроси по монтажа, потърсете нашия сервизен специалист на обявения в сайта телефон и той ще Ви консултира дистанционно. Ако проблемът е по-голям ще Ви изпратим сертифициран монтажник от Вашия град за да реши проблема Ви.

Гаранции

Всяка кухня Filo има сериен номер, който е залепен в шкафа на мивката и след доставката и монтажът при Вас, и е задължително да регистрирате Вашата кухня в сайта ни. Важно — кухни нерегистрирани в сайта нямат гаранция!
Гаранцията на Кухни Filo e петнадесет (15) години.
Гаранцията на Кухни Filo включва:
 • Гаранция на механизмите, плавна и безшумна работа на водачите;
 • Гаранция на боята, защита от UV лъчи и отлюспване на боята;
 • Гаранция за покритието на термоплот, издържа на температура до 220 градуса;
 • В гаранцията не се покриват механични повреди причинени от удар, както и от неправилна употреба на механизмите.

Подръжка на кухнята

Термоплот и плот от Масив:
 • Не се препоръчва да се реже директно на него, оставя следи от рязане с нож;
 • Не се препоръчва да се поставя директно нагрят уред върху гетинаксовото покритие, може да се подуе и да се пукне плота;
 • Не се препоръчва да се полива обилно с вода или, ако се намокри да се подсуши веднага;
 • Не е желателно да се обработва месо с чук върху плота, може да се повреди трайно и непоправимо.
Технически камък:
 • Не се препоръчва да се реже директно на него, оставя следи от рязане с нож;
 • Всички плотове се подържат с влажна кърпа напоена с вода. Не се използват без абразивни частици за отстраняване на засъхнали петна.
 • Механизмите на чекмеджета издъжат натоварване до 25 кг.;
 • Не е нежалателно да се претоварват;
 • Не се препоръчва силно затваряне на чекмеджетата, както и на всички врати.

Фило за бизнеса

Защото получавате софтуер, готов продукт (кухня) и клиенти. Няма нужда да инвестирате в производство и реклама, ние сме се погрижили за всичко.
Ползването става с бутона "Проектирай". Намира се най-отгоре в червено полукръгче в сайта ни. След влизане в софтуера, следвайте основните икони, а именно помещение, каталог, материали, след което запазете Вашият проект. За подробна демонстрация на софтуера, ни се обадете за да Ви посетим.
След запазване на всеки един Ваш проект, наш служител ще се свържи с Вас в рамките на деня и ще уточните детайли и подробности, които Ви интересуват.
Плащането е по банков път 50% при пускане на Вашата поръчка в производство и 50% финално плащане преди напускането на фабриката ни.
С достигането на определени месечни нива на потребление (суми) към Вашия бизнес акаунт се прилагат съответните ценови отстъпки.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Имате въпроси?
Свържете се с нас

0899 25 35 45
info@filo.bg

Абониране за нашия бюлетин